comment Add Comment
Posted on Last updated

Boeiende Tech Day voor de leden van De Veensche Businessclub

De leden van de Veensche Businessclub hadden een boeiende ‘Tech Day’ op het Technova College in Ede op donderdag 20 juni. Tijdens deze bijeenkomst werden ze bijgepraat over de digitale transformatie waar de ondernemers mee te maken hebben en krijgen. Spreker Manfred van der Voort van I2Create gaf er een boeiende presentatie over.

Na deze eerste presentatie was er ruimte om een gedeelte van het Technova College te bekijken. Een groep ondernemers ging naar de opleiding Bouwkunde om te kijken wat studenten hier allemaal leren in de huidige tijd. Aan de ene kant waren dat de ‘old school’ praktische vaardigheden maar ook de digitale vaardigheden kwamen aan bod.

Een andere groep ging naar de opleiding Mechatronica. Hier heeft men de eindwerkstukken bekeken, zoals de ontwikkeling van een elektrische kart ontwikkeld en een stoel voor een racesimulator. Zeer boeiend. Maar dat was nog niet alles. De derde groep heeft een eerste testrit gemaakt in de WEpod. De WEpod is een zelfrijdend voertuig, die een zogenaamde ‘tweede leven’ krijgt in het technisch beroepsonderwijs op het Technova College in Ede.

Hierna volgde de presentatie van Michael Hendriks van Big Elephant. Het unieke was dat Hendriks werd ingevlogen met een drone met een bordje met zijn naam erop en vervolgens werd de video op het scherm gestart. Middels de live video-verbinding vertelde hij zijn visie op de huidige tijd en ontwikkelingen die ons nog staan te wachten op gebied van de digitale transformatie. Een zeer boeiend verhaal en de ondernemers waren zichtbaar geïnspireerd.

Hierna nam Ad van Dijk, directeur van Technova College, het woord en bedankte de ondernemers voor hun aanwezigheid en sprak de hoop uit op een nóg betere samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Uiteindelijk leidt de school professionals op die een goede aansluiting moeten vinden in de bedrijven uit de regio.

Als afsluiter werd er natuurlijk gezorgd voor de inwendige mens. Er was een overheerlijk Indisch buffet verzorgd door het Technova College en een gezellige borrel.

De volgende bijeenkomst is (tevens de seizoen afsluiter) de Summerbreak op donderdag 11 juli bij Mango’s Cantina y Bar in Veenendaal.

De Veensche Businessclub staat voor ontmoeten en ondernemen in een informele sfeer.

We zijn een actieve netwerkclub voor ondernemers die elkaar echt willen leren kennen en met en voor elkaar opdrachten genereren. Als ondernemers inspireren en helpen wij elkaar.

Wij organiseren op regelmatige basis inspirerende bijeenkomsten, gaan bij onze leden op bedrijfsbezoek en hebben regelmatig gezellige borrels. Het is de netwerkclub voor ondernemers met een sterke connectie met de voetbalclub VRC.

 

Foto’s: Jasper Volman Photography